نماد اعتماد

چنان چه شما دارای وب سایت بوده و یا خرید اینترنتی انجام داده باشید، بدون شک با نماد اعتماد الکترونیکی آشنا هستید. اینترنت یک فضای گسترده و بزرگ جهانی بوده و با وجود ویژگی های مثبت بی شماری که دارد، دارای ویژگی های منفی نیز می باشد.

یکی از شایع ترین اتفاقاتی که در فضای اینترنت اتفاق می افتد، کلاهبرداری و یا ارائه خدمات نامناسب است. بدین منظور راهکارهایی برای جلوگیری از خسارت کاربران صورت گرفته که یکی از آن ها ارائه نماد اعتماد به وب سایت های معتبر است.

نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟

یکی از بزرگ ترین معایب فضای اینترنت این است که کلاهبرداری زیاد بوده و یا وب سایت هایی هستند که به مشتریان خود خدمات مناسبی ارائه نمی دهند. به منظور جلوگیری از مشکلات نامبرده، مرکز توسعه تجارت الکترونیک که به عنوان زیر مجموعه ای از وزارت صنعت، معدن و تجارت فعالیت می کند، اقدام به ایجاد کردن یک سایت به نام نماد اعتماد الکترونیکی کرده است که افرادی که قصد خرید اینترنتی دارند باید به لوگوی مذکور توجه کنند. در صورتی که بر روی لوگوی نماد الکترونیک کلیک نمایید، یک صفحه برای شما باز می گردد که در آن باید مشخصات کامل شخص و یا شرکتی که قصد انجام دادن خرید از آن را دارید، برای شما باز شود.

اهمیت کسب نماد اعتماد

افرادی که در فضای اینترنت مشغول به فعالیت هستند لازم است که نماد اعتماد را کسب کرده و با استفاده از آن ها به توسعه کسب و کار اینترنتی خود بپردازند. نماد اعتماد از سمت سازمان های دولتی و معتبر صادر شده و به کاربران این اطمینان خاطر را می دهد که از وب سایت های معتبر در حال انجام خرید و یا دریافت خدمات می باشند. نماد اعتماد دارای انواع مختلفی بوده که انواع آن را در ادامه برای شما شرح می دهیم.

اینماد چیست؟

اگر بخواهیم به طور ساده اینماد را تعریف کنیم می توانیم بگوییم که اینماد به یک مجوز برای فروشگاه های اینترنتی گفته می شود که با کسب این مجوز به یک فروشگاه قانونی تبدیل می شوند. در واقع اینماد همان نماد اعتماد الکترونیکی است که از طرف سازمان صنعت، معدن و تجارت ایران برای وب سایت های فروشگاهی صادر شده و به مدت یک سال دارای اعتبار است.

نکاتی که باید در خصوص اینماد بدانید!

وب سایت هایی که در زمینه خرید و فروش مشغول به فعالیت هستند ملزم به دریافت اینماد می باشند. بنابراین می توان گفت که وب سایت هایی که دارای درآمد تبلیغاتی بوده و هیچ گونه خرید و فروشی در آن ها انجام نمی شود نیازی به اخذ اینماد ندارند.

به علاوه اینماد باید در وب سایت هایی که دارای آن هستند قابل مشاهده بوده و با کلیک کردن روی اینماد به صفحه معرفی شخص و شرکت هدایت شوید. در غیر این صورت وب سایت متخلف به شمار رفته و می تواند مورد پیگرد قانونی قرار بگیرد.

نماد ساماندهی چیست؟

یکی از مجوزهای که سایت ها لازم است دریافت نمایند مجوز نماد ساماندهی است. این نماد توسط ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی که وابسته به مرکز توسعه فناوری، اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است صادر می گردد. اگر به طور دقیق تر بخواهیم شرح دهیم این سامانه به مصادیق مجرمانه مطالب سایت ها نظارت کرده و موجب مانع از فیلتر کلی سایت می باشد.

همان گونه که متوجه شده اید این نماد برای جلوگیری از فیلتر شدن کلیه سایت بوده و مشخصات مدیر سایت در سامانه ساماندهی ثبت می گردد. چنانچه یک محتوا از سوی سازمان نامناسب شناخته شود مدیر سایت باید در اسرع وقت نسبت به حذف محتوای اعلام شده اقدام نماید. بنابراین سایت هایی که دارای نماد سازماندهی هستند دارای محتواهای مناسب از نظر مطالب سایت می باشند.

نکاتی که باید در خصوص نماد ساماندهی بدانید!

به طور کلی نماد ساماندهی به دو شکل موقت و دائم برای متقاضیان صادر می گردد. لوگوی موقت در صورتی صادر می شود که متقاضی اقدام به پر کردن تعهد نامه الکترونیک موجود در سایت نموده باشد.

هنگامی که احراز هویت صورت پذیرفته اما صلاحیت متقاضی برای انجام این فعالیت تایید نشده است لوگو با اعتبار موقت ۳ ماهه صادر می گردد. در صورتی که صلاحیت شخص متقاضی تایید شود، لوگو آن به نوع دائم تغییر پیدا کرده و مدت زمان اعتبار آن ۶ ماه است.

مجوز کسب و کار مجازی چیست؟

این تصور در بین عموم مردم وجود دارد که کسب و کار مجازی به مجوز نیاز نداشته و بدون مجوز می توان کسب و کار خود را راه اندازی کرد. این تصور کاملاً غلط بوده و داشتن یک مجوز برای کسب و کار اینترنتی الزامی می باشد.

شما پس از آنکه اپلیکیشن فروشگاهی و یا وب سایت فروشگاهی خود را طراحی کردید لازم است که اقدام به کسب مجوزهای لازم نمایید. با ذکر یک مثال اهمیت دریافت مجوز کسب و کار مجازی را برای شما روشن تر می کنیم.

تصور کنید که شما قصد فعالیت در حوزه فروش مواد غذایی را دارید. در این صورت لازم است که از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجوز های لازم برای تولید محصولات خود را دریافت کنید. به عبارت دیگر سایت شما و فعالیت مجازیتان در گروی داشتن مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

نکاتی که باید در خصوص مجوز کسب و کار مجازی بدانید!

پیش از آنکه برای دریافت مجوز کسب و کار مجازی اقدام کنید لازم است که حوزه فعالیت خود را مشخص کرده و حوزه فعالیت شما باید کاملاً متناسب با امکانات و مهارت های فردی شما باشد. کسب و کار مجازی می تواند همان کسب و کار آفلاین می باشد که به حوزه فضای مجازی کشیده شده است.

بنابراین لزومی ندارد که کسب و کار شما حتماً مربوط به فضای آنلاین باشد. برای مثال می توانید در زمینه تخصصی خود به کاربران اینترنتی مشاوره ارائه داده و یا با انجام دادن کار تولید محتوا، کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کنید.

سخن پایانی

چنان چه قصد تاسیس کسب و کار اینترنتی خود را دارید و یا آن که با هدف بهبود شرایط کاری خود اقدام به بهینه سازی وب سایت خود کرده اید، لازم است که با استفاده از نماد اعتماد مخاطبان خود را جذب نموده و موفقیت کسب و کار خود را رقم بزنید. با کسب نماد اعتماد، می توانید مخاطبان بیشتری را به خود جذب کرده و حرفه ای بودن خود را به رخ بکشید.

امتیاز ۵ از ۵ – ۱ رای
spinner در حال ثبت رای

دیدگاه بگذارید